Microdermabrasie

Microdermabrasie: peeling met kristalletjes

Microdermabrasie is een peeling waarvoor we geen producten op de huid aanbrengen. De peeling gebeurt mechanisch, met minuscule, zuivere kwartskristallen. U kunt dit vergelijken met een fijne vorm van zandstralen die celvernieuwing van de huid in gang zet. Lichte acnelittekentjes en pigmentvlekjes worden hierdoor minder zichtbaar.

Wanneer is microdermabrasie effectief?

Resultaat van microdermabrasie

  • direct zichtbaar effect: frisse, rozerode huid
  • betere doorbloeding van de huid
  • voedingsstoffen bereiken hun doel beter
  • aanmaak van nieuw collageen en elastine
  • de huid raakt makkelijker gehydrateerd
  • acne-littekens worden minder zichtbaar

Aantal behandelingen microdermabrasie

Wij adviseren om een kuur te volgen van minimaal 6 behandelingen, steeds met een pauze van 2 weken. Daarna is het verstandig om 1x per 6 weken een onderhoudsbehandeling te laten doen. De huidtherapeut bespreekt dit met u tijdens het eerste consult. Laat dan ook weten wat u ervan verwacht; uw huidtherapeut beoordeelt dan of dit haalbaar is. Om diepere lagen van de huid te bereiken, combineren we microdermabrasie soms met andere vormen van peeling, zoals fruitzuur of peeling van pHformula. Bij de aanpak van acne-littekens is de combinatie met microneedling extra effectief.

Vitamine C voor optimaal huidherstel

Voor extra effectiviteit adviseert Huidkliniek Linskens om in de behandelperiode een gereguleerde dosis vitamine C in te nemen. Vitamine C is een antioxidant met een aantal grote voordelen. Het versnelt genezing van de huid, stimuleert de collageenproductie, verbetert de doorbloeding, geeft betere bescherming tegen zonbeschadigingen en brengt de pigmentaanmaak in balans.

Wordt microdermabrasie vergoed?

Heeft u acne, acne-littekens of ontsierende huidkleurverschillen (pigmentvlekken, roodheid) in het gezicht, dan komt u eventueel in aanmerking voor vergoeding van microdermabrasie. Hiervoor moet u meestal wel aanvullend zijn verzekerd. Check dit altijd bij uw zorgverzekeraar.

Welke behandeling is voor jou geschikt?

Onze microdermabrasie behandelingen

Micro dermabrasie

Een mechanische peeling met zuivere micro quartz kristallen. Hiermee wordt de huid als het ware gezandstraald, waardoor cel vernieuwing ontstaat.

Aangesloten bij: