Bloedblaasjes

onschuldig maar storend

Overal op het lichaam kunnen bloedblaasjes voorkomen. Deze oppervlakkige helderrode bultjes zijn volmaakt onschuldig, maar mensen vinden ze vaak ontsierend. We zien ze meestal op het gezicht en in het decolleté, maar ook op rug en buik. Eigenlijk zijn het goedaardige vaatgezwelletjes, ook bekend onder de naam angioma senilia. Bloedblaasjes kunnen heel eenvoudig worden verwijderd.

Het ontstaan van bloedblaasjes

Vaak ontstaan bloedblaasjes, die meestal maar een speldenknop groot zijn, pas op latere leeftijd. Erfelijke aanleg hiervoor is niet bewezen. Wat er gebeurt, is dat op een plekje op de huid weefselverandering plaatsvindt. Hierdoor verdikt de huid op die plek en de aanwezige bloedvaatjes zwellen op. Zonlicht zou dit proces wel negatief kunnen beïnvloeden.

Behandeling van bloedblaasjes

De huidtherapeut van Huidkliniek Linskens behandelt bloedblaasjes met coagulatiecauterisatie of met lasertherapie. Het blaasje wordt hierbij verhit door hetzij een naald of door intens licht dat de laser in het weefsel inbrengt. Na de behandeling krijgt het blaasje een grijsbruine kleur. Later vormt zich een korstje dat binnen tien dagen vanzelf afschilfert.

Ergert u zich al langer aan deze rode blaasjes en u wilt er graag vanaf? Onze huidtherapeuten geven u goed advies en een professionele behandeling.

Welke behandeling is voor jou geschikt?

Onze behandelingen bij bloedblaasjes

Elektrische coagulatie

In de huid wordt stroom omgezet in warmte waardoor de eiwitten, die zich in het bloedvaatje bevinden, worden verhit. Hierdoor wordt het bloedvaatje minder zichtbaar of wordt het verwijderd.

Cauterisatie

Cauterisatie is gericht op de vernietiging van weefsel door warmte. De huidafwijking wordt verbrand met een cauteerpen.

Laser therapie

Een effectieve techniek om donkere haren snel te reduceren. Het licht wordt geabsorbeerd door het pigment dat zich in het haarzakje bevindt, waardoor het haarzakje wordt vernietigd en haarvormende cellen beschadigen.

Aangesloten bij: