Spider Naveus

rood vlekje dat lijkt op een spinnetje

Spider naevus

Een spider naevus is een plaatselijke verwijding van een vaatje in de huid. Wat we zien is een rood stipje in het midden, met uitwaaierende fijne uitlopertjes. En inderdaad, dat lijkt op een spinnetje, vandaar de deels Engelse benaming. Als je erop drukt, trekt het tijdelijk weg. We zien spider naevi (meervoud) vooral in het gezicht en op het decolleté, en ze zijn vrij eenvoudig te behandelen.

Hoe ontstaat een spider naevus?

Spiders ontstaan spontaan, soms al op jonge leeftijd, maar ze worden ook wel getriggerd door bepaalde factoren:

  • zwangerschap: ongeveer 40% van alle zwangere vrouwen krijgt één of meerdere spiders in de huid, waarvan een deel na de bevalling vanzelf verdwijnt
  • leveraandoeningen, zoals levercirrose
  • schildklierafwijkingen (hyperthyreoïdie)
  • zonschade of stoten

Welke behandeling is voor jou geschikt?

Onze spider naevus behandelingen

Laser therapie

Een effectieve techniek om donkere haren snel te reduceren. Het licht wordt geabsorbeerd door het pigment dat zich in het haarzakje bevindt, waardoor het haarzakje wordt vernietigd en haarvormende cellen beschadigen.

Elektrische coagulatie

In de huid wordt stroom omgezet in warmte waardoor de eiwitten, die zich in het bloedvaatje bevinden, worden verhit. Hierdoor wordt het bloedvaatje minder zichtbaar of wordt het verwijderd.

Camouflage therapie

Om storende huiddelen minder te laten opvallen, gebruikt Huidkliniek Linskens veegvast en waterafstotende camouflageproducten die optimale dekking geven wanneer u dat nodig heeft.

Aangesloten bij: