Couperose behandelingen

Couperose-behandelingen

Couperose is de benaming voor een groot aantal fijne, verwijde bloedvaatjes in het gezicht. Mensen ervaren dit als ontsierend. Gelukkig is zowel beginnende als uitgebreide vormen van couperose zeer effectief behandelbaar. De huidtherapeut legt u tijdens het eerste consult alles over de therapie uit en geeft u persoonlijk advies. Aan de hand van het te behandelen gebied kan ze dan ook het tarief voor de therapie bepalen.

Lasertherapie

Lasertherapie is een effectieve methode om onschuldige vaatafwijkingen te behandelen. Het intense licht van de vaatlaser heeft speciale golflengten die worden geabsorbeerd door de rode bloedkleurstof (hemoglobine) in het bloedvaatje. Dit proces vernietigt het vaatje terwijl het weefsel eromheen intact blijft. Een heel doeltreffende en veilige manier.

Elektrische coagulatie

Bij elektrische coagulatie gebruikt de huidtherapeut een ultrafijn naaldje dat in de ongewenste vaatjes wordt gestoken. Hier wordt een elektrisch stroompje doorheen geleid, dat ervoor zorgt dat het bloed stolt en het vaatje permanent verdwijnt. Na de behandeling kan de huid tijdelijk wat warm aanvoelen. Ook kunnen na enkele dagen kleine korstjes ontstaan die vanzelf weer verdwijnen.

Goede huidverzorging bij couperose

Geen enkele behandelmethode kan voorkomen dat misschien op andere plekken in het gezicht nieuwe couperose ontstaat. Optimale huidverzorging met de juiste producten, bijvoorbeeld een goede zonbescherming, is daarom belangrijk. Onze huidtherapeuten adviseren u daar graag over.

Welke behandeling is voor jou geschikt?

Onze couperose behandelingen

Laser therapie

Een effectieve techniek om donkere haren snel te reduceren. Het licht wordt geabsorbeerd door het pigment dat zich in het haarzakje bevindt, waardoor het haarzakje wordt vernietigd en haarvormende cellen beschadigen.

Elektrische coagulatie

In de huid wordt stroom omgezet in warmte waardoor de eiwitten, die zich in het bloedvaatje bevinden, worden verhit. Hierdoor wordt het bloedvaatje minder zichtbaar of wordt het verwijderd.

Goede huidverzorging

Huidkliniek Linskens adviseert en behandelt voor een goede verzorging van de huid.

Aangesloten bij: