Goedaardige huidtumoren

bij twijfel altijd goed om te laten checken

Goedaardige huidtumoren

Vooral bij het ouder worden, kan onze huid minder glad en egaal worden. We krijgen last van vlekjes, ruwe plekken en bultjes, in het gezicht of over het hele lichaam. De meeste van dit soort oneffenheden zijn onschuldig, maar bij twijfel is het altijd goed om ze door een arts te laten checken. Better safe than sorry! Vindt u ze vanuit cosmetisch oogpunt niet fraai, dan kan de huidtherapeut ze vaak probleemloos verwijderen.

Wat zijn goedaardige huidtumoren?

Een goedaardige huidtumor is niets anders dan een plaatselijke opeenhoping van vezels en cellen in een van de huidlagen. Afhankelijk van de plek zijn de bestanddelen talg, bindweefsel, pigment of bloedcellen. Vaak is de oorzaak niet helemaal duidelijk. Erfelijke aanleg speelt een rol, maar ook huidveroudering en een teveel aan zonlicht. Soms zijn goedaardige huidtumoren aangeboren.

Variaties aan goedaardige huidtumoren

Goedaardige huidtumoren zijn er in veel soorten en maten. Als ze te diep in de huid zitten of een groot huidoppervlak innemen, verwijzen we u naar een plastisch chirurg of dermatoloog. In de meeste gevallen kunnen we ze zelf behandelen.

In de opperhuid

In het bindweefsel

In bloedvaten in de lederhuid

Bij de talgklieren

Welke behandeling is voor jou geschikt?

Onze acne behandelingen

Cryotherapie

Cryotherapie is gebaseerd op vernietiging van weefsel door bevriezing met stikstof.

Laser therapie

Een effectieve techniek om donkere haren snel te reduceren. Het licht wordt geabsorbeerd door het pigment dat zich in het haarzakje bevindt, waardoor het haarzakje wordt vernietigd en haarvormende cellen beschadigen.

Curettage

Curettage als huidtherapie is een kleine ingreep waarbij een oneffenheid van de huid wordt geschraapt.

Elektrische coagulatie

In de huid wordt stroom omgezet in warmte waardoor de eiwitten, die zich in het bloedvaatje bevinden, worden verhit. Hierdoor wordt het bloedvaatje minder zichtbaar of wordt het verwijderd.

Cauterisatie

Cauterisatie is gericht op de vernietiging van weefsel door warmte. De huidafwijking wordt verbrand met een cauteerpen.

Aangesloten bij: