Lasertherapie bij vaatafwijkingen

Lasertherapie bij vaatafwijkingen in het gezicht

Opvallende rode bloedvaatjes of uitgebreide roodheid in gezicht, hals of romp behandelt Huidkliniek Linskens met lasertherapie. Dit is een effectieve methode om onschuldige vaatafwijkingen aan te pakken. Hoe dit werkt? Het intense laserlicht heeft speciale golflengten die worden geabsorbeerd door de rode bloedkleurstof (hemoglobine) in het bloedvaatje. Dit proces vernietigt het vaatje terwijl het weefsel eromheen intact blijft.

Voor welke vaatafwijkingen gebruiken we lasertherapie?

Voorwaarde voor behandeling is wel dat uw (huis)arts heeft vastgesteld dat het huidprobleem goedaardig is.

Hoeveel laserbehandelingen zijn nodig?

Hoe vaak u behandeld moet worden, hangt af van de indicatie en is vooraf lastig te bepalen. Bij enkele bloedvaatjes zijn twee tot drie behandelingen meestal voldoende. Bij uitgebreide roodheid zijn meerdere behandelingen nodig, maar neemt de roodheid na iedere sessie wel af.

Belangrijk vóór de behandeling

Het te behandelen huiddeel mag niet gebruind zijn door zon of zonnebank. Dit kan namelijk leiden tot verbranding, omdat het licht wordt geabsorbeerd door het pigment in de opperhuid. Bij twijfel doen we eerst een proefbehandeling om te kijken hoe de huid reageert op de lasertherapie.

Tijdens de laserbehandeling

Iedereen in de behandelruimte draagt een beschermende bril tegen het intense laserlicht. De huidtherapeut programmeert de juiste instellingen en zet de behandelkop op het huiddeel met bloedvaatjes. Daarna wordt het behandelgebied stapsgewijs belicht. Na afloop verkoelen we uw huid met een kalmerend product. Als u wilt, brengen we een camouflerende crème aan. De huid kan kort na de behandeling namelijk wat rood en gezwollen zijn. Dit trekt meestal binnen een dag weer weg.

Verzorging na de behandeling

De huid kan dus reageren op de warmte van het intense laserlicht, maar dit gevoel neemt snel af. Soms ontstaan enkele dagen na de behandeling onderhuidse korstjes, die vanzelf verdwijnen. Ook kunnen zich tijdelijk witte of bruine pigmentvlekjes vormen. De huid heeft rust nodig, en daarom moet u 48 uur na de behandeling extra opletten met onder meer zonlicht, zonnebank, sauna en heet douchen. En gebruik altijd een goede zonbescherming!

Het resultaat van lasertherapie

Na een aantal dagen vermindert de roodheid en krijgt uw huid de gewenste egalere uitstraling. Wel is het mogelijk dat er ooit nieuwe vaatjes ontstaan. Een onderhoudsbehandeling is dan misschien gewenst. U kunt de nieuwvorming wel beperken door overmatig zonnen en alcoholgebruik te vermijden en te stoppen met roken.

Welke behandeling is voor jou geschikt?

Onze lasertherapie bij vaatafwijkingen behandelingen

Laser therapie

Een effectieve techniek om donkere haren snel te reduceren. Het licht wordt geabsorbeerd door het pigment dat zich in het haarzakje bevindt, waardoor het haarzakje wordt vernietigd en haarvormende cellen beschadigen.

Aangesloten bij: