Cryotherapie

Cryotherapie bij huidaandoeningen

Cryotherapie is een effectieve manier om goedaardige maar storende huidafwijkingen aan te pakken. Dit gebeurt door bevriezing, vaak met vloeibaar stikstof. Wellicht kent u deze behandelmethode als middel tegen wratten. Dit is inderdaad de meest bekende toepassing van cryotherapie, maar Huidkliniek Linskens gebruikt het ook als oplossing voor andere huidaandoeningen, zoals steelwratjes en pigmentvlekken.

CryoPen voor nauwkeurige behandeling

De werking van cryotherapie is eenvoudig: bevriezing laat het afwijkende huiddeel afsterven. Daarvoor in de plaats groeit nieuwe huid. Huidkliniek Linskens werkt met de CryoPen, die het mogelijk maakt om heel nauwkeurig aan te stippen. Na de behandeling ontstaat een korstje op de huid, dat de kans moet krijgen om spontaan te genezen. Dit duurt 1 tot 2 weken. De huid die tevoorschijn komt, is vaak een stuk lichter van kleur. Dit kleurt langzaam weer bij. Deze gezonde, nieuwe huid moet dan ook goed tegen de zon beschermd worden.

Werkt cryotherapie voor u?

Uw huidtherapeut bepaalt tijdens de intake of cryotherapie voor u geschikt is, of dat een andere methode de voorkeur heeft, zoals curettage of cauterisatie.

Welke behandeling is voor jou geschikt?

Onze cryotherapie behandelingen

Cryotherapie

Cryotherapie is gebaseerd op vernietiging van weefsel door bevriezing met stikstof.

Aangesloten bij: