Littekens

goed te verminderen met behandelingen

Littekens: wat als u er last van heeft?

Meestal blijft na een verwonding of operatie een keurig litteken over. Niet meer dan een smal streepje dat iets donkerder of juist wat lichter is dan de kleur van de omliggende huid. Maar soms wordt het genezingsproces verstoord en ontwikkelt een litteken zich afwijkend. Breder, dikker en roze van kleur, of juist ingetrokken en dun. Dit ziet er niet fraai uit en kan ook klachten geven. Onze huidtherapeuten kunnen deze verminderen met littekentherapie.

Klachten bij littekens

  • verkleuring
  • pijn en jeuk
  • verharding en verkleving
  • slechte doorbloeding
  • bewegingsbeperking
  • oedeem

Hoe ontstaat een litteken?

De normale vorming van een litteken heeft alles te maken met wondgenezing, een bijzonder proces in drie fasen. De eerste fase, één tot vier dagen vanaf het ontstaan van de wond, is de ontstekingsfase. Het lichaam reinigt de wond en begint nieuw weefsel aan te maken. Van de vierde tot de eenentwintigste dag, de regeneratiefase, herstellen bloed- en lymfevaatjes, zenuwen en collageenvezels zich. Daarna begint de rijpingsfase, die langer dan een jaar kan duren. Het litteken wordt minder rood, soepeler en oppervlakkiger. Maar soms gaat er in een van de drie fases iets mis.

Welke behandeling is voor jou geschikt?

Onze litteken behandelingen

Peelings

Huidkliniek Linskens biedt verschillende peelings van mild tot dieper in de huid.

Micro dermabrasie

Een mechanische peeling met zuivere micro quartz kristallen. Hiermee wordt de huid als het ware gezandstraald, waardoor cel vernieuwing ontstaat.

Microneedling

Met uiterst fijne naaldjes worden vibrerend verticale openingetjes in de huid aangebracht. Goed gedoseerd, onzichtbaar en precies genoeg om het eigen herstelvermogen van de huid op een natuurlijke manier te prikkelen.

Elektrische coagulatie

In de huid wordt stroom omgezet in warmte waardoor de eiwitten, die zich in het bloedvaatje bevinden, worden verhit. Hierdoor wordt het bloedvaatje minder zichtbaar of wordt het verwijderd.

Aangesloten bij: