Littekentherapie

Littekentherapie

Heeft u last van een litteken dat stug, verkleefd of verkleurd is? Is het ontsierend, jeukt het of doet het soms pijn? Of stoort u zich aan striae op uw buik of heupen? Gelukkig is er vaak wel wat aan te doen, ook als de littekens al wat ouder zijn. De huidtherapeuten van Huidkliniek Linskens gebruiken speciale massagetechnieken om de huid te versoepelen. Dat voelt u en dat ziet u.

Hoe werkt onze littekenbehandeling?

Onze littekenmassage is gericht op betere doorbloeding van de huid rondom het litteken. Hierdoor worden afvalstoffen vlotter afgevoerd en ontstaat ruimte voor de toevoer van voedingsstoffen. Het effect: het litteken versoepelt, de huid wordt beweeglijker en eventuele pijn vermindert. Ook de kleur kan minder opvallend worden. Voor een optimaal resultaat moet deze massagetechniek vaak worden herhaald.

Voor welke littekens is de therapie geschikt?

Massage kan een oplossing bieden voor verschillende typen probleemgevallen: normale, atrofische en hypertrofische littekens. Bij een atrofisch litteken is het bindweefsel onder de huid verminderd. Er heeft zich dan een putje in de huid gevormd. Ook striae (huidstriemen) vallen hieronder. Bij hypertrofische littekens is juist sprake van te veel weefselvorming. Deze liggen dan ook duidelijk boven het huidniveau. Maar zelfs normale littekens die vlak op de huid liggen, kunnen zó irriteren dat behandeling nodig is.

Vrijblijvende intake voor littekentherapie

Bent u benieuwd of onze littekenbehandeling u kan helpen? Maak dan een afspraak. De huidtherapeut bekijkt uw litteken grondig, bespreekt uw verwachtingen en maakt eventueel een behandelplan. Eventueel kiezen we voor een andere aanpak, zoals microdermabrasie, microneedling of peelings.

Vergoeding door de verzekering?

Als u aanvullend bent verzekerd, heeft u misschien recht op gedeeltelijke vergoeding van uw littekenbehandeling. Check dit in uw polisvoorwaarden.

Welke behandeling is voor jou geschikt?

Onze littekentherapie behandelingen

Litteken therapie

Littekenmassage is gericht op betere doorbloeding van de huid rondom het litteken. Hierdoor worden afvalstoffen vlotter afgevoerd en ontstaat ruimte voor de toevoer van voedingsstoffen. Tevens wordt er behandeld om verklevingen los te maken of pijn te verlichten.

Aangesloten bij: