Grove poriën

de uitgangen van talgkliertjes

Grove poriën

In onze huid bevinden zich ontelbare poriën, die soms zichtbaar vergroot zijn. Dit zijn de uitgangen van talgkliertjes die aan het huidoppervlak uitmonden. Talg is een type vet, maar wel een belangrijke vorm, omdat het onze huid soepel houdt. Het vormt een ingebouwd huidverzorgingssysteem dat over ons hele leven gezien meestal prima werkt, maar in periodes een beetje ‘storingsgevoelig’ kan zijn. Ook ongeschikte huidverzorgingsproducten kunnen hierop van invloed zijn.

Grove poriën door overmatige talgproductie

Soms loopt de talgproductie te veel op, waardoor talgkliertjes overvol worden en uitzetten. Ingedroogde talgpropjes kunnen zelfs kleine ontstekingen veroorzaken. Die kennen we als puistjes, symptomen van acne. Als een porie verstopt raakt aan het huidoppervlak wordt een klein gaatje zichtbaar. Door veel van dit soort talgpropjes kan uiteindelijk de hele huidstructuur veranderen. Er ontstaat dan een algemeen beeld van grove poriën.

Grove poriën door huidveroudering

Ook veroudering kan leiden tot verandering van de huidstructuur. Want niet alleen het huidweefsel verliest elasticiteit met het klimmen der jaren, ook alle klieren en bloedvaten trekken minder sterk samen. Poriën blijven hierdoor vaker openstaan.

Wat valt eraan te doen?

Grove poriën gaan helaas niet vanzelf weg. En ook een normale huid heeft in het middelste deel van het gezicht (de T-zone) altijd een grovere poriestructuur dan meer naar de zijkanten. Toch kan een grove huidstructuur met optimale behandeling en de juiste producten wel verbeteren. Het doel is de huid in haar geheel frisser en gladder te maken, waardoor de poriën minder zichtbaar zijn. Huidkliniek Linskens adviseert en behandelt deze.

Wat doet cosmetica?

Wantrouw verzorgingsproducten die beloven dat ze grove poriën verkleinen. Dat kan namelijk niet. Producten kunnen de huid wel goed onderhouden zodat de poriestructuur verder constant blijft. Ook kan goede cosmetica de grove structuur enigszins camoufleren.

Huidverbetering bij grove poriën

Ons eerste advies bij deze hulpvraag is altijd: laat uw huid goed reinigen om talgverstoppingen op te lossen. Dit doen we met peelings die een afschilferend effect hebben, op basis van bijvoorbeeld amandelzuur, TCA of fruitzuur. Deze behandeling heeft een afschilferend effect, verwijdert dode huidcellen en opent talgklieruitgangen. Uw huid oogt hierdoor aanzienlijk gladder.

Welke behandeling is voor jou geschikt?

Onze grove poriën behandelingen

Micro dermabrasie

Een mechanische peeling met zuivere micro quartz kristallen. Hiermee wordt de huid als het ware gezandstraald, waardoor cel vernieuwing ontstaat.

Microneedling

Met uiterst fijne naaldjes worden vibrerend verticale openingetjes in de huid aangebracht. Goed gedoseerd, onzichtbaar en precies genoeg om het eigen herstelvermogen van de huid op een natuurlijke manier te prikkelen.

Peelings

Huidkliniek Linskens biedt verschillende peelings van mild tot dieper in de huid.

Aangesloten bij: