Elektrische epilatie

Elektrische epilatie

Elektrische epilatie is een methode om ongewenste haren te laten verdwijnen. De huidtherapeut gebruikt hiervoor een ultradun naaldje, waarmee overtollige haren een voor een worden aangepakt. Hoe? Door het naaldje in een haarzakje te laten glijden en daar kort stroom op te zetten. Dit veroorzaakt warmte in het zakje, waardoor de haar beschadigd raakt. Na elke behandeling worden de haarzakjes zwakker en de haren dunner, tot ze niet meer terugkomen.

Wanneer adviseren we elektrische epilatie?

Elektrische epilatie is effectief maar tijdrovend. Daarom adviseert de huidtherapeut voor het verwijderen van dikke, donkere haren vaak de snellere lasertherapie. Grijze, witte, blonde, rode en dunne haren zijn hiervoor echter niet geschikt. In dat geval is elektrische epilatie een uitstekend alternatief.

Resultaten op korte en lange termijn

Na elke behandeling zijn de haren tijdelijk verdwenen, maar het kan enkele maanden tot jaren duren voor de haarzakjes vernietigd zijn. Dit heeft te maken met de groeicyclus van haren en het herstellend vermogen van het lichaam. Verderop vindt u hierover meer informatie.
Volledige haarloosheid kunnen we nooit garanderen en soms zijn onderhoudsbehandelingen nodig. Ook kunnen tijdens de menopauze of door medicijngebruik haren op andere plekken ontstaan.

Nadelen van elektrische epilatie

De behandeling kan wat gevoeliger zijn dan laser- of lichtbehandeling
Om te kunnen behandelen moeten de haren enkele millimeters lang zijn
Sommige mensen krijgen tijdelijk een rode huid of pukkeltjes na de behandeling

Leefregels voor en na de behandeling

Elektrische epilatie zelf is ongevaarlijk voor de huid. Wel is het van belang leefregels te volgen om huidschade te voorkomen. Voor de behandeling start, krijgt u van Huidkliniek Linskens alle informatie hierover.

Regels vooraf

  • Vier weken voor de behandeling: stoppen met harsen of epileren
  • Kortknippen, scheren of gebruik van ontharingscrème is toegestaan
  • De haren moeten lang genoeg zijn om met een pincet te pakken

Regels achteraf

  • Geef de huid 6 weken lang goede UVA- en UVB-bescherming
  • Vermijd zonlicht, zonnebank en gebruik geen zelfbruinende crèmes
  • Tijdens de hele behandelperiode de haren niet harsen of epileren
  • Kortknippen of scheren is toegestaan

Vergoeding of niet?

In de polisvoorwaarden van uw aanvullende ziektekostenverzekering ziet u of u recht heeft op vergoeding van deze behandelingen. Vraag bij twijfel altijd na bij uw zorgverzekeraar.

Extra informatie over de groeicyclus van haren

Elke haar kent een eigen groeicyclus met verschillende fases. In de groeifase zit de haar vast in de haarwortel en alleen dan is de behandeling effectief. Helaas kun je dit aan de buitenkant niet zien. Een haarzakje bevat vele cellen die voor de vorming van een haar kunnen zorgen. Deze cellen worden niet tegelijk vernietigd door één elektrische epilatiebehandeling. Vanuit niet-beschadigde cellen zal het lichaam zich proberen te herstellen, net als bij andere verwondingen. Door herhaald te behandelen wordt dit steeds moeilijker, tot er geen cellen meer over zijn om een haar te vormen.

Welke behandeling is voor jou geschikt?

Onze elektrische epilatie behandelingen

Elektrische epilatie

Een effectieve behandeling waarbij met behulp van kleine stroomstootjes en een naaldje ongewenste haren behandeld kunnen worden. Dit is geschikt voor elke haarkleur en huidtype.

Aangesloten bij: