Medisch microneedling met de skinpen

Waarom skinpen?

De Skinpen is het eerste FDA goedgekeurde medische microneedling systeem ter wereld. Daarnaast heeft het als enige een CE klasse 2a markering voor het veilig en effectief behandelen van (acne)littekens, pigmentvlekken, rimpels en fijne lijntjes in de hals, gezicht en het lichaam!

Al onze huidtherapeuten hebben een uitgebreide training gevolgd om met de Skinpen te mogen werken, hierbij wordt een totaal andere werkwijze en nieuwe technieken worden aangeleerd. Hierdoor kan met de Skinpen sneller en betere resultaten behaald worden t.o.v. andere microneedling apparatuur. Dit betekent niet dat andere microneedling apparatuur niet werken, want ook deze laten een verbetering in de huid zien. Echter wordt er wel vaak gezien dat er meer behandelingen nodig zijn om het gewenste resultaat te bereiken. Dit omdat de juiste prikkel die gegeven dient te worden in de huid, niet voldoende behaald word of juist te intensief is.

De Skinpen behandeling is speciaal ontwikkeld om de dermis (ofwel de lederhuid) te remodelleren, zonder onnodige schade aan de opperhuid aan te richten. Met de 14 steriele worden er 1600 microkanaaltjes (wondjes) per seconde in de huid gecreëerd, waardoor wondgenezing wordt aangezet. Met het creëren van deze microkanaaltjes wordt de algehele huidconditie verbeterd, maar kunnen ook specifieke indicaties behandeld worden.

Bij de behandeling met de skinpen wordt de embryonale wondgenezing aangezet waardoor er zonder neveneffecten het juiste type collageen (type 3) wordt aangemaakt. Dit is het type collageen dat nodig is om effectieve weefselstructuren te kunnen aanmaken en organiseren in het juiste tempo. Vervolgens wordt dit type collageen omgezet naar type 1 collageen, wat resulteert in het gewenste en langdurig resultaat zónder (onderhuidse) littekentjes. Dit is een must voor het aanmaken van een gezonde, nieuwe huid.

De SkinPen is geschikt voor alle zes Fitzpatrick-huidtypen I-VI en kan ingezet worden om uiteenlopende huidindicaties te behandelen:

 • Acnelittekens
 • Chirurgische littekens: na 4 weken starten
 • Atrofisch/hypertrofisch littekens
 • Striae
 • Doffe/ruwe huid
 • Grove huidstructuur (grove poriën)
 • Rimpels en fijne lijntjes (gelaat en hals)
 • Pigmentvlekken/zonschade
 • Melasma (zwangerschapsmasker)
 • Verslapte huid

Wat kan ik ervaren gedurende en na een skinpen behandeling?

 

De behandeling zelf voelt aan als kleine speldenprikjes op de huid, waarna de huid hierna warm en iets branderig aanvoelt alsof je licht verbrand bent door de zon.

Direct na de behandeling ziet de huid vrij rood, maar dit trekt vaak binnen een aantal uren weer weg. Door de speciale crèmes die je meekrijgt na de behandeling zal de huid ook sneller herstellen.

 • Acne littekens

Resultaat skinpen 3 behandeling

Acne kan hardnekkige littekens achterlaten. De skinpen stimuleert cel vernieuwing in de diepere huidlagen met gelijkmatigheid in structuur en teint als resultaat.

 

 • Pigment

Pigmentatie ontstaat door zonneschade of hormonale verandering (Melasma). Met de Skinpen zal de eerste huidlaag worden gerangschikt. Dit resulteert in regulatie van de pigmentcellen wat een egale huid geeft.

 

 • Littekens

Bij littekens worden de stugge weefselstructuren losgemaakt. Dit zorgt voor versoepeling en betere doorbloeding. Hierdoor kan het litteken minder zichtbaar worden en/of zelfs verdwijnen.

 

 • Verslapte huid, rimpels, lijntjes en doffe huid

Door de stimulatie van collageen en elastine vanuit binnenuit, zorgt het voor meer volume, stevigheid, veerkracht en krijgt de huid haar natuurlijke glans terug.

 

 • Striae

Striae ontstaat door extreme uitrekking van de huid waardoor de huid haar veerkracht verliest. Met de skinpen wordt de huid aangezet tot het maken van elastine waardoor het striae minder zichtbaar kan worden of zelfs verdwijnen.

 

Al met al kunnen er veel huidproblemen worden aangepakt! Voor de herstelperiode krijgt u speciale thuispro

ducten mee. Deze producten zullen de huid beschermen en hydrateren zodat de huid optimaal de kans heeft om te herstellen van de behandeling. Na 1 week adviseren wij om weer te starten met producten die de collageen aanmaak bevorderen zoals vitamine A (retinol) en vitamine C. Zo zorgt u ervoor dat uw huid ook de juiste bouwstenen heeft om het collageen daadwerkelijk aan te maken!